BTW: ALGEMENE TEENVERMYDINGSMAATREËLS
November 22, 2017
TAX CLEARANCE CERTIFICATES
November 22, 2017

LAAT JOU BESIGHEID AANHOU GROEI

Om ’n suksesvolle besigheid te hê, beteken om seker te maak dat dit aanhou groei. Sonder groei, sal jou besigheid uiteindelik droogloop en stagneer. Maar, met die bykomende verantwoordelikheid om jou besigheid te handhaaf en te sorg dat alles glad verloop, kan dit moeilik wees om te weet waar om besigheidsgroei te soek.

  1. Kyk uit vir kostebesparings

Hierdie punt is veral waar wanneer jou besigheid probeer om ’n sukkelende ekonomie te oorleef. Om kostebesparende keuses te maak kan makliker of moeiliker word, afhangende van hoe jy jou inkomste/s en uitgawes bestuur.

Probeer kostebesparings vind waar jy ook al kan. Watter subskripsies betaal jy nog, wat jy nie meer nodig het nie? Watter verskaffersverhoudinge moet beëindig word? Spandeer jy te veel op skryfbehoeftes? Probeer om alle onnodige kostes uit te skakel, selfs al is hulle klein.

  1. Outomatiseer alles

Wanneer jy tyd mors, mors jy geld. Wanneer dit kom by dinge soos verslagvoorbereiding, die invoer van data, en betaalbare en ontvangbare rekeninge, is dit die moeite werd om jou outomatiese opsies te ondersoek. Iets soos die uitvoer van fakture kan nou met ’n klik van ’n knoppie en ’n paar drukke op die sleutelbord gedoen word. Daarbenewens kan hulle veilig, wettig en doeltreffend hanteer word.

Sodra jy gedeeltes van jou besigheid geoutomatiseer het, kan jy eksklusief op die groei van jou besigheid fokus, eerder as om dit net te handhaaf. Dit is krities, want die groei van ’n besigheid verg uiterste toewyding.

  1. Teiken ander markte

As jou huidige mark jou goed bedien, vra jouself of daar ander is. Soms is dit daardie ander markte wat die geld maak. As jou verbruikersmark wissel van jong professionele persone tot jong gesinne, dink aan waar hierdie mense die meeste van hulle tyd spandeer. Kan jy jou besigheid aan skole, restaurante of gemeenskapsgebeurtenisse bekend stel? Jy kan ook afslag aan spesiale belangstelling klubs aanbied, of ’n deel van jou winste aan skole en verenigings skenk.

Hierdie artikel is ʼn algemene inligtingsblad en moet nie as professionele advies beskou word nie. Geen verantwoordelikheid word aanvaar vir enige foute, verlies of skade wat ondervind word as gevolg  van die gebruik van enige inligting vervat in hierdie artikel nie. Kontak altyd ʼn finansiële raadgewer vir spesifieke en gedetailleerde advies. (E&OE)

We use cookies to improve your experience on our website. By continuing to browse, you agree to our use of cookies
X